Kıymalı Patatesli Kömbe

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 8 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kıymalı Patatesli Kömbe

    [​IMG]




    Malzemeler

    5 Su B.Un
    Yarım P.Yaşmaya
    2 Çorba K.Tereyağı
    1 Tatlı K.Tuz
    Su


    İç Harcı İçin


    250 Gr.Kıyma
    2 Büyük Boy Soğan
    2 Büyük Boy Haşlanmış Patates
    1 Çorba K.Domates Salçası
    1 Tatlı K.Biber Salçası
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber


    Üzeri İçin

    1 Çay B.Sıvıyağ
    1 Çay B.Su
    1 Çay B.Un
    Susam

    Hazırlanışı

    İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin ve geniş bir tavaya alın ve soğanı kavurun. Daha sonra üzerine 250 gr. kıymayı alın ve soğan ile beraber kavurun.Üzerine biber ve domates salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin.



    Daha sonra üzerine 2 haşlanmı patatesi rendeleyin ve patatesleri kıymanın üzerine alın ve karıştırın. Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve mayanın üzerine ilave edin.

    İlk önce mayayı eritin ve daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru 5 bezeye bölün ve yuvarlak tepsi büyüklüğünde bezeleri açın. Zemine hamuru alın.Üzerine patatesli harçtan paylaştırın. Diğer kalan hamurlarıda aralarında iç harçtan paylaştıracak şekilde hazırlayın.

    Sosu için bir kapta 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı ve 1 çay bardağı unu karıştırın.

    Kömbenin üzerine sosu sürün ve en üstte sıvıyağ sürün ve önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
     


  2. italyan

    italyan Yasaklı


    Cevap: Kıymalı Patatesli Kömbe

    Olsa da Yesek :D