Kıymalı Krep

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 4 Ocak 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kıymalı Krep Tarifi
    Yemeklerin yanında ara sıcak olarak sunabileceğiniz kıymalı ceviz krep tarifi
    Kıymalı Krep için malzemeler
    [​IMG]

    Krep için

    1 su bardağı süt
    1 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz

    Harcı için

    200 gram yağsız kıyma
    2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
    1 adet küçük boy soğan
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Damak tadınıza göre kimyon, karabiber, tuz

    Yapılışı
    Krep hamurunu hazırlamak için yumurta, un ve sütü karıştırın.
    Teflon yağa bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın.
    Krem hamurdan bir kepçe alıp tavada iki tarafını da pişirin.
    Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın ve üzerine soğanı ekleyin.
    Rengi değişene dek kavurun.
    Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
    Ceviz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
    Tavayı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
    Her bir krebin için kıymalı harç koyup sarın.
    Fırın tepsisine dizip 10 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.