Kıymalı Çiğ Börek

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    4 su bardağı un
    su
    1 yumurta
    tuz
    bir kaç damla sirke
    Kızartmak için sıvıyağ

    iç malzeme:

    250 gr. kıyma
    1 orta boy soğan
    1/2 demet maydanoz
    tuz-karabiber

    Hazırlanışı:

    Unu geniş birkaba koyup ortasına bir çukur açın biraz su, yumurta,sirke ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamına gelince orta bütüklükte bezeler kopartın.
    Her birini açıp içine,harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin.

    Not: Farklı bir şekil vermek isterseniz ikiye katladığınız hamurun kenarlarını çalatta bastıra bilirsiniz.

    Püf Noktası: Mutlaka ama mutlaka bol yağda ve tavayı sallayarak kızartık bu şekilde börekleriniz tam istediğiniz gibi kabaracak.