Kıyma soslu yufka kıtırları

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 9 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler:

    2 yufka
    3 çorba k. tereyağı
    200 gr kıyma
    1 soğan
    4 domates
    3 sivri biber
    Zeytinyağı
    Sarımsak
    Maydanoz
    Yoğurt

    Hazırlanışı:
    İlk olarak iki yufka ayrı ayrı rulo yapılarak birer parmak ara ile kesilir. Üzerine parça parça tereyağı konularak fırında iyice kızartılır. Diğer tarafatan sos kısmı hazırlanır. Bunun için; soğan ve sivri biber sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine kıyma alınarak biraz daha sotelenir. Daha sonra üzerine domates de eklenerek pişirilir. Kızarmış ekmeklerin üzerine kıymalı sos gezdirilir. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.

    Kaynak: Resim ve Yazı Oktayustam.com haber7