Kıyma Saklama Yöntemi

'Bunları biliyormusunuz' forumunda YAREN tarafından 8 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Pratik kıyma saklama yöntemi
    Uzmanlar sağlıklı beslenmek için dondurulmuş et ürünlerini sadece bir kez çözdürüp kullanmak gerektiğini önemle belirtiyor.
    Birden fazla kez dondurup çözdürmek besin değerinin düşmesine ve zararlı bakterilerin üremesine neden olur.
    [​IMG]
    Kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağımız kadar parçalar halinde saklamak için pratik bir öneri:

    •Kıymayı ağzı kilitlenen bir naylon buzluk poşetine koyun
    •Kıymayı düz bir zemine koyup üzerine bastırıp düzleştirin.
    •Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin.
    •Bir cetvel yardımıyla, birer kullanımlık kıyma parçaları oluşturun.
    •İhtiyacınız olduğunda, bir parçayı kırıp ya da mutfak makasıyla kesip alabilirsiniz.
    [​IMG]
     



  2. Cevap: Kıyma Saklama Yöntemi

    Uzun bir süre kıyma adının geçtiği ve kendisini gördüğüm yerde çok güleceğim :f30:

    Ama çok önemli bilgiler :f40: konu kaynamasın :f40:
     



  3. Cevap: Kıyma Saklama Yöntemi

    Konuyu eklerken aynı şeyi düşündüm desem.:f40: Hem bu şekilde buz kompleksi yapmak daha kolay olur.:)
     



  4. Cevap: Kıyma Saklama Yöntemi

    •Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin.

    Bu bilgi özellikle çok öenmli , teşekkürler.