Kiwano nasıl yenir faydaları nedir?

'Şifalı Bitkiler' forumunda HazaN tarafından 13 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kiwano nasıl yenir?

    İçi sulu (jöle kıvamında) ve bol miktarda çekirdek bulunmaktadır Nasıl yiyeceğiniz sizin damak zevkınızle oluşmaktadır kımılerı tuz atarak Kaşıkladaldırıp yiyebilirsiniz ya da suyunu içebilirsiniz. yada soda ıle karıştırılarak kiwanolu soda olarakta ayrı bir lezzettır.. Daha değişik bir şey, kiwano suyuna bal ilave edip içebilirsiniz. kiwano bir başka deneyim olabilir. Türetmek size kalmış.


    Özellikleri ve Tarihçesi: Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir. Kesildiği zaman içerisinde yüzlerce küçük çekirdek bulunur. Bu çekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar. Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır.

    Yetiştirildiği Yerler: Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir.

    Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarak ta adlandırılır.
    Faydaları

    Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar. İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır.


    Kiwano Nasıl ve Nerede Kullanılır?

    Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır. Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir.


    Muhafaza Koşulları

    6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir.


    Besin Değerleri

    A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir.