Kıtır Kurabiye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kıtır kurabiye
    Kıtır kurabiye tarifi
    kıtır kurabiye nasıl yapılır

    Gerekli Malzemeler
    60 g tereyağ
    4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
    1 su bardağı toz şeker (yarısı içine, yarısı üzerine konulacak)
    1/2 su bardağı esmer şeker
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı süt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un
    1/2 su bardağı dövülmüş tuzsuz fıstık
    1/2 çay kaşığı tuz
    Damla çikolata
    [​IMG]
    Hazırlanış Ve Sunuş Şekli
    1. Öncelikle fırını 190 dereceye ayarlayın ve açın.
    Yumuşamış tereyağ, fıstık ezmesi, 1/2 su bardağı toz şeker ve esmer şekeri çırpma kabına koyun ve orta hızda mikserle açık renk olana kadar çırpın.

    2. Yumurta, süt ve vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.

    3. Unu eleyin, dövülmüş fıstık, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
    Unlu karışımı yağlı karışıma ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın.
    (Hamur toparlanmıyor, şekil verirken toparlanıyor.

    4. Ceviz büyüklüğünde hamuru avuç içinizde hafif yuvarlayın, toz şekere bulayın ve gene avuç içinizle bastırın.
    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
    (Ağızda dağılan bir kurabiye olduğu için çok fazla yuvarlamayın hamur sıkışmasın.)

    5. Üzerine istediğiniz kadar damla çikolata batırın.
    15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
    (Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak oluyor, kırılabilirler dikkatli olun.
    Soğuduğunda kıtırlaşıyorlar