Kısır Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda ilayda53 tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. GEREKLİ MALZEMELER
    * 2 su bardağı ince bulgur
    * 2 çorba kaşığı domates salçası
    * 2 çorba kaşığı biber salça
    * 1/2 çay bardağı zeytinyağı









    1 – Bulguru ayıklayıp,3 kere yıkayın.
    2 – Bulguru bir tencereye koyun.Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun.Tencerenin kapağını kapatıp,bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
    3 – Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan,maydanoz,dereotu,nane,domates,biber salçası,tuz,karabiber,kırmızıbiber,pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
    Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın