Kış Pastaları

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kış Pastası,
    Kış Pastaları Tarifi,
    Dr.Oetker Kış Pastası Tarifi
    Resimli kış pastası tarifi

    [​IMG]
    KIŞ PASTALARI

    Kış Pastası Malzemeler:
    150 g yumuşak margarin
    170 g (1 su bardağı) toz şeker
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    1 limon kabuğu rendesi
    4 yumurta
    300 g (2,5-3 su bardağı) un
    3 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    2 yemek kaşığı süt

    Krema:
    1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
    300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
    1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
    200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
    2 adet muz
    100 g (1 su bardağı) badem kırığı

    Üzeri için:
    80 g bitter çikolata
    6 adet petit beurre bisküvi
    1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

    Hazırlanışı:
    Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın. Daha sonra üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sütü de ilave edip 2 dakika daha çırpın. 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

    Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika


    Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın 2 kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema sürün. Muzları dilimleyip kremanın üzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bisküvileri çikolatayla kaplayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı üzerine çam ağacı ve çit şekilleri çizin. Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan çıkartın ve pastanın üzerine sıralayın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.