Kirtimburt nedir tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aderito tarafından 7 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kirtimburt yapılışı resimli

    Kirtimburt Malzemeler (4-6 kişilik)
    1 su bardağı nohut
    1 çay bardağı aşurelik buğday
    500 gr kemikli et
    250 gr taze asma yaprağı
    2 soğan
    30 gr tereyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Tuz

    [​IMG]


    Kirtimburt Hazırlanışı
    Nohut ve aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerlerine su ekleyip bir gece bekletin. Sonraki gün suyunu değiştirip ayrı tencerelerde hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Asma yaprağını haşlayıp suyunu süzün. Soğanları incecik kıyıp tereyağında kısık ateşte kavurun. Eti ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı çok az suda ezip tencereye ilave edin. Küçük kesilmiş asma yaprağı, nohut, haşlanmış buğdayı ilave edip tuzla tatlandırın. Kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.