Kırşehir Köftesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 3 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırşehir Köftesi Tarifi Resimli
    Kırşehir Köftesi Tarifi
    Kırşehir Köftesi



    KIRŞEHİR KÖFTESİ TARİFİ
    MALZEMELER

    • 500 gram ince çekilmiş yağsız kıyma
    • 500 gram ince bulgur
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 5 bardak et suyu
    • 1 tane yumurta
    • 1 kaşık salça
    • 1 kaşık tereyağ yada margarin
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Toz biber
    HAZIRLANIŞI
    Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma ve bulgur ile karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber katılır, yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir. Bulguların çabuk yumuşaması istenirse biraz su katılabilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurulur.
    Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.
    Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulduktan sonra ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır.Afiyet olsun.

    [​IMG]