Kirpi Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 29 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kirpi Börek Nasıl Yapılır


    Resimli Kirpi Börek Tarifi


    Kirpi Börek İçin Malzemeler:


    2 adet yufka

    2 adet yumurta

    1 çay bardağı krema

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1 şişe maden suyu

    Üzeri İçin:

    4 adet sosis

    2 adet patates

    150 gram hellim peyniri

    Kızartmak için:

    Sıvıyağ

    Süslemek için:

    Patlıcan ve siyah zeytin

    [​IMG]

    Kirpi Börek Yapılışı:

    Kirpinin bedenini yapmak için yuvarlak bir kalıbın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin.

    Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün.

    Kenarlardan taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın.

    Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

    Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin.

    Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin.

    Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.

    Afiyet olsun...