Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 19 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi,


    MALZEMELER:

    3 kilo kırmızı pancar,

    2 baş sarmısak,

    tuz, sirke, su

    [​IMG]


    YAPILIŞI:

    Pancarlar iyice yıkandıktan sonra sıra ile şu işlemler yapılır:

    • Üzerini örtecek kadar su ilave edilip ateşe konur.

    • Pancarlar yumuşayıncaya kaçlar haşlandıktan sonra iyice süzülür.

    • Soğuyan pancarlar istenilen şekilde doğranır,

    • Kavanoza yerleştirilip, sirke, tuz ve dövülmüş sarmısak ilave edilip karıştırılır.

    • Kavanozun ağzı sıkıca kapatılıp, 10 gün bekletilir.