Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi Resimli
    Resimli Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi
    Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi


    [​IMG]
    Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma Tarifi Resimli


    Malzemeleri
    500 gram salamura veya taze asma yaprağı
    500 gram kırmızı mercimek
    1 kahve fincanı pirinç
    6 soğan
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 limon
    2 tatlı kaşığı karabiber
    3-4 tatlı kaşığı kuru nane
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    üzerine:
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 limon
    3 su bardağı su

    Hazırlanışı
    Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün. Mercimek ve pirinci ayıplayıp yıkayın. Ilık suda yarım saat bekletip süzün. Soğanları ince ince doğrayıp bir tencereye alın. İki tatlı kaşığı tuzla hafif ateşte karıştırarak pişirin. Bir su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu, karabiber, nane, mercimek ve şekeri ekleyip karıştırın. Birkaç asma yaprağını bir tencerenin dibine serin. Asma yapraklarını tek tek avucunuza yerleştirip ortasına bir çorba kaşığı dolusu dolma içi koyun ve yaprağın iki üst kısmını harcın üzerine kapatın. Her iki yanını bohça gibi çevirin. Yaprağın sivri alt kısmını üste çevirerek beşgen minik bir bohça yapın. Bu işlemi iç malzemesi bitene kadar hazırlayıp, dolmaları tencereye aralıksız olarak yan yana yerleştirin. Üzeri için, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu ve 3 su bardağı suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün. Düz bir porselen tabakla dolmaların üzerini kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra büyük bir tabağa alıp ince limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.