Kırmızı Biberli Kızarmış Karides Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırmızı Biberli Kızarmış Karides Nasıl Yapılır
    Resimli Kırmızı Biberli Kızarmış Karides Tarifi
    Kırmızı Biberli Karides Kızartması yapılışı


    [​IMG]


    Kırmızı Biberli Kızarmış Karides İçin Kullanılan Malzemeler

    500 gr. jumbo karides
    6 yeşil dolmalık biber
    5 kuru kırmızı biber
    8 mantar
    4 diş sarımsak
    1/2 tavuksu tablet
    2 çorba kaşığı balık sosu
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    tuz

    servis için: soya sosu

    Kırmızı Biberli Kızarmış Karides Tarifi

    Karidesleri temizleyin ve bol suyla yıkayın. Dolmalık biberleri ve sarımsakları iri iri doğrayın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Kuru kırmızı biberlerin başlarını kesin, çekirdeklerini temizleyin.

    Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın. İçine acı kırmızı biberleri atın ve bir çevirip tabağa alın. Tavaya bir parça daha yağ ilave edin, kızınca sarımsakları içine atın, kahverengi oluncaya kadar çevirin. Böylece yağınız sarımsakla kokulanır. Karidesleri üstüne atın ve birlikte çevirin. Dolmalık biberleri ekleyin, bir karıştırıp, yağda çevrilmiş acı biberleri ilave edin, mantarları ekleyin, tuz ekin ve birlikte biraz çevirin. Üzerine tavuksu tabletini ufalayarak serpin ve birkaç damla balık sosu ilave edin. (Balık sosu isteğe bağlı.) Karıştırarak biberleri biraz diri bırakarak kavurun. Bir servis tabağına alarak yanında haşlanmış pirinç ile servis yapın.