Kırmızı Acı Biberin Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda Masal tarafından 8 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Acı Biberin Faydaları


    Kırmızı Acı Biberin Vücudumuza Faydaları


    -Kırmızı biber kanser hücrelerini yok ediyor. (Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve sağlıklı hücrelere zarar vermemektedir.)

    -Kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı rahatlatıcı etkisi vardır.

    -Mide asidini düzenleyici ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliktedir.

    -Kolesterolu düşürücü etkisi vardır.

    -Yapılan deneylerde capsaicin kan lipit düzeylerinde olumlu etkiler göstermiştir.

    -Kan dolaşımına olumlu etki eder.

    -Mikrop öldürücüdür.

    -Kırmızı biber C vitamini açısından da zengindir. C vitamini oranı limondan daha çoktur. Kırmızı biberler, yeşil biberlerden iki kat daha fazla C vitaminine sahiptir.

    -İştah açıcıdır.

    -Terlemeyi artırır.

    -Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu dirençli kılar.

    -Ağrı kesici özelliği vardır.

    -Bazal metabolik hızı arttırarak zayıflamaya yardım eder.

    -Kırmızı biberde yoğun şekilde bulunan ve bibere acı tat veren madde olan kapsaisinin maddesi ağızdaki acı reseptörlerini şiddetli şekilde uyardığından vücut acıyı gidermek için endorfin hormonu salgılamaya başlar. Bu hormon insanda mutluluk hissi uyandırır.

    -Capsaicin merhemi ciltte zona ve eklem iltihabı agrılarına karşı kullanılmakla birlikte tahriş edici yönü de olduğu için kullanmadan önce doktora danışmak doğru olur.