Kırlangıç Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırlangıç Çorbası Nasıl Yapılır
    Kırlangıç Çorbası Yapılışı
    Resimli Kırlangıç Çorbası Tarifi
    Kırlangıç Çorbası Resimli Tarif

    KIRLANGIÇ ÇORBASI

    [​IMG]


    Gerekli Malzemeler:

    Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)
    1 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı tereyağ,
    1 çorba kaşığı un
    ½ demet dereotu (veya maydanoz)
    1/4 adet limon
    1 çorba kaşığı sirke
    4 diş sarımsak
    1/2 konserve kutusu hazır garnitür(küçük boy-Tamek)
    Tuz,Karabiber

    Hazırlanışı :
    Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun.İçine 1/4 limon,1 adet kuru soğanın göbeği,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın.
    Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin,ateşi kısın.Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun . Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin. Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin.
    Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün.
    Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin.