Kiremitte Levrek Balığı

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    2 kg levrek balığı
    3 kuru soğan
    1 demet maydanoz
    200 gr tereyağı
    1 limon
    1 su bardağı beyaz şarap
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    Tuz, beyazbiber



    Yemeğin Tarifi



    Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin.
    Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.

    Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak
    robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece
    ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap
    dökerek servis yapın.

    Afiyet olsun..