Kiremitte Hamsi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kiremitte Hamsi
    Resimli Kiremitte Hamsi Tarifi
    Kiremitte Hamsi nasıl yapılır,
    Kiremitte Hamsinin yapılışı Tarifi

    [​IMG]
    [​IMG]
    Kiremitte Hamsi Tarifi Resimli
    (4 Kişilik)

    Malzeme:

    ½ kg. Hamsi
    1 adet limon
    3 adet yeşil biber (acı olmasın)
    10 adet defne yaprağı
    2 adet domates
    ½ demet maydanoz
    ½ çay bardağı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı:

    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Kapatıp bütün balık haline getiriniz. Domatesleri küp şeklinde, yeşilbiberleri de çekirdek yeteklerını çıkarıp önce boyuna, bilahare her şeridi üç parçaya kesiniz. Limonu ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayınız. Maydanozu da ince doğrayınız. Kiremite sırasıyla hamsi,domates, biber, dilimlenmiş limon ve defne yarağını diziniz. Üstlerine zeytinyağını döküp maydanozları serpiniz. 160-180oC’taki fırında 30 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.