Kiremitte Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kiremitte Balık Tarifi
    Resimli Kiremitte Balık
    Kiremitte Balık nasıl yapılır,
    Kiremitte Balık yapılışı
    [​IMG]
    Kiremitte Balık - Kiremitte Somon Balık Tarifi


    Malzemeler

    1.Yarım kilogram somon balığı,
    2.İsteyen 8 adet mantar,
    3.2 tane domates
    4.3 yeşil sivri biber,
    5.2 diş sarımsak,
    6.2 çorba kaşığı domates püresi,
    7.1 adet limon,
    8.3 tane defne yaprağı,
    9.Tuz ve karabiber,
    10.Sıvıyağı,
    11.Birazcık maydanoz.

    Yapılışı:

    1.Önce sebzeleri doğrayın; mantarı, domatesi ve biberi dilimleyin.
    2.Tavaya sıvıyağını dökün ve önce mantarı kavurun. Ardından domatesi ve biberi ekleyin. Domates püresini, tuzunu ve karabiberini de dökün.
    3.Karışımı karıştırarak biraz daha pişirdikten sonra karışımı kiremite alın.
    4.Leziz somon balığını dilimleyin.
    5.Somon balık dilimlerini kiremite döktüğünüz sosun üzerine dizin.
    6.Limonu yarım ay şeklinde dilimleyin. Dilimlediğiniz limonları somon balıklarının üzerine dizin.
    7.Son olarak defne yaprağını ve karabiberini koyun. Biraz tuz serpin.
    8.Daha önce ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.
    Afiyet Olsun.