Kırde Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırde Tarifi Resimli
    Resimli Kırde Tarifi

    [​IMG]

    Kirde malzemeleri:
    1 Kg Kuzu Eti
    1 Kg Yufka
    1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
    5 Adet Biber
    3 Adet Domates
    Tuz , Karabiber , Kekik

    Kirde nasıl yapılır:
    Yufkaları dörde bölüp, sıcak fırında kurutun. Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyarak, haşlayın. Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin.
    Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın. Bir tepsiyi yağlayın. İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun. Yufkanın üzerine ince bir tabaka yağ sürün.Etin bir kısmını yufkanın üzerine yayın. Üzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın. Üzerine bir sıra daha et yayın. Öbür tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, bütün malzemeyi kullanın. En üste de yufka serin. Yufkanın üzerini yağlayarak, tepsinin üzerine bir tabak oturtun. Tepsiyi ateşe koyun. Arada bir kirde nin altını kontrol edin. Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altüst edin. Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin. Kirdeyi ateşten indirmeden önce üzerine çekeceği kadar et suyu dökün. Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin. Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun.