Kirazlı Milföy Pasta Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 22 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kirazlı Milföy Pasta Tarifi


    Kirazlı Milföy Pasta Nasıl Yapılır


    Kirazlı Milföy Pasta İçin Malzemeler:

    6 kare milföy hamuru

    1 yumurta akı

    3 çorba kaşığı süt


    Kirazlı sos için:

    600 gr kiraz

    Yarım su bardağı tozşeker

    1 çay kaşığı tarçın

    2 diş karanfil

    1 su bardağı su

    Labneli krema için:

    3 paket labne peynir

    3 yumurta

    1 su bardağı tozşeker

    3 çorba kaşığı nişasta​

    [​IMG]


    Kirazlı Milföy Pasta Yapılışı:


    Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün. Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin. 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

    Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin. Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın. Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın.

    Kremayı hazırlamak için; yumurtaların sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin. Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

    Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin. Kremayı sıkma torbasına alın. 4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin. Bu şekilde 3'er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın.​