Kır Pidesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kır Pidesi Nasıl Yapılır
    Resimli Kır Pidesi Tarifi
    Kır Pidesi Yapılışı
    Kır Pidesi Resimli Yapılışı


    [​IMG]

    Kır Pidesi Malzemeleri

    5 Su bardağı un
    yarım paket yaş maya
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    tuz
    alabildiği kadar su
    İç Malzemeleri için

    Kır pidesinin iç malzemesi peynirli, kıymalı, patatesli, ıspanaklı yapılabilir. Ben patatesli ve kıymalı yaptım.

    PATATESLİ İÇ HARÇ

    3 adet patates, haşlayıp ezdim içine nane,tuz ve biber koydum.

    KIYMALI HARÇ İÇİN

    250 gr kıyma kullandım, soğanla kavurup,k.biberini,tuzunu ve karabiberini koyup hazırladım.

    Kır Pidesinin Yapılışı

    Karıştırma kabımızın içine unumuzu döküyoruz, ortasını havuz şeklinde açıyoruz, içine yaş mayayı, sıvı yağ, yoğurdu, haşlanmış rendelenmiş patatesi rendeliyoruz. Çünkü: hamurumuzun yumuşak olmasını sağlayacaktır hemde hamura lezzet katacaktır, tuzuda ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yuğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.

    Mayalandıktan sonra hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz, yapmış olduğumuz bezeleri uzun bir şekilde açıp, içine yapmış olduğumuz harçı ekliyoruz ve kenarını hafif kapatıyoruz, isterseniz tamamını kapalı pide yapabilirsiniz.

    Fırın tepsisine dizip 180 derecedeki fırına veriyoruz ve nar gibi kızartıyoruz, fırından çıkar çıkmaz tereyağı hamurun üzerine sürüyoruz ve yumuşacık bir pidemiz oluyor.