Kinoa Nasıl Pişirilir?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Aderito tarafından 7 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kinoa kullanım alanları oldukça fazla olan bir tahıldır. İsterseniz pilav yapabilirsiniz, ister salatada kullanabilirsiniz, İster, sabah kahvaltısında, müslinin içine katabilirsiniz… İsterseniz de un haline getirip tatlı yapabilirsiniz. Tercih sizin. Kinoayı pişirmeden önce yapmanız gereken şey, birkaç saat suda bekletmek. Bu sayede içindeki enzimler harekete geçiyor. Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Eğer suda bekletmek için vaktiniz yoksa pişirmeden önce bolca yıkamalısınız. Her koşulda pişme süresi 15 dakikayı geçmiyor. Kinoayı pirinç ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz.