Kimyonlu Kabak Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler.

    3 kaşık margarin
    1 adet kuru soğan
    4 adet kabak
    1 adet havuç
    10 adet mantar
    2 kaşık un
    2 su bardağı süt
    6 su bardağı tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 demet dereotu
    tuz
    karabiber

    Yapılışı.

    Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabakların ve havucun kabuklarını kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyin. Mantarların saplarını çıkarıp kıyın, derin bir tencerde margarini kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk aldıktan sonra içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra içine rendelediğiniz kabakları kimyonu, süte ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirin. En son çorbaının içine rendelenmiş havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi koyup kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.