Kilerde neler olmalı?

'Damak Keyfi' forumunda alemşah tarafından 28 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Tahıllar

    Esmer pirinç: Beyaz pirinçten altı kat daha fazla lif içerir. Ekmek kırıntısı: Bu çıtırlar fırınlanmış tavuğa kızartılmış havası verir. Kepekli kuskus: Servis başına yedi gram lif içermesiyle makarna ve pirince güzel bir alternatif oluşturur. Kepekli un: Normal un isteyen tariflerde yarısını kepekli unla değiştirerek kullanabilirsin. Kepekli makarna: Normal olanlardan iki daha fazla lif içerir. Kepekli tortilla: Düşük kalorili olanları normal ekmeğe ideal bir alternatiftir.
    [​IMG]

    Bitkiler & Baharatlar

    Chili tozu: Konjesyonu rahatlatır. Tarçın: Kan şekerini düzenlemeye yarar. Çaya karıştırabilirsin. Kimyon: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kekik: Diğer çeşit bitkilerden 20 kat daha fazla antioksidan içerir. Kırmızıbiber (Paprika): Lezzetli ve C vitamini bol bir tavuk için pişirmeden önce üstüne bir tutam at. Kırmızı pul biber: Metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip. Biberiye: Lezzetli bir tavuk ve somon balığı için ideal.
    [​IMG]

    Soslar & Marine Sosları & Ekmek Üstleri

    Elma sosu (doğal): Sağlıklı tarafının yanı sıra fırın yemeklerinde yağa iyi bir alternatif. Tariflerde kullanılan yağın yarısı yerine elma sosu kullan. Humus: Protein ve lif kaynağı. Salsa: Kılık değiştirmiş sebzeler! Soya ve / veya teriyaki sosu (düşük sodyumlu): Tat katmak için düşük kalorili bir yol. Domates sosu (şeker katkısız): Kansere karşı savaşan likopen içerir.
    [​IMG]

    Meyveler

    Konserve veya kavanoz: Mandalina, şeftali, ananas. Şuruplu olanları tercih etme. Salata veya sade yoğurda karıştırarak ya da olduğu haliyle tüket. Taze ve / veya kurutulmuş: Elma, kayısı, muz, turunçgiller, üzüm ve kuru üzüm. Dondurulmuş: Tüm böğürtlenler, kiraz ve vişne. Yoğurt ve buzla karıştırarak leziz bir smoothie yapabilirsin.

    Sebzeler

    Konserve veya kavanoz: Enginar, mısır, sarımsak (tazesinden daha uzun ömürlü olur), yağlar (siyah veya yeşil), domates küp doğranmış) Taze: Pancar, kereviz, soğan, patates, taze soğan, tatlı patates. Tamamı uzun ömürlüdür ve saklanabilir. Donmuş: Kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, havuç, ıspanak ve karışımları.

    Baklagiller Konserve, düşük sodyumlu: Siyah, kuru fasulye, bezelye, barbunya ve kırmızı fasulye; börülce; nohut ve mercimek protein ve lif bakımından mükemmel kaynaklardır. Sodyum içeriğini azaltmak için önce durula, sonra kepekli tortillaya sar veya salata, çorba ve makarnalara ekle.
    [​IMG]

    Balık & Tavuk

    Tavuk: Yağsız olan göğüs etlerini tercih et. Midye: Mineral bakımından mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca linguine için klasik bir sos malzemesidir. Yengeç eti: Kalori bakımından oldukça düşüktür. Somon: Salata veya sandviçler için hem leziz bir seçenek hem de çok iyi bir omega – 3 kaynağı. Ton balığı (light ve suda): Su paketli ton balığı yağla paketlenmiş olanlardan çok daha az kalori içerir.
    [​IMG]

    Çerezler & Ezmeleri

    Badem ezmesi: Fıstık ezmesine alternatif bir lezzet. Badem: Açlığı önleyici bu bağışıklık güçlendiriciler birer protein bombası. Fıstık ezmesi: Klasik bir sandviç içeri olmasının yanı sıra elma dilimleri, muz ve kereviz saplarıyla da iyi gidiyor. Ay çiçeği tohumları: E vitamini deposu. Salata, çorba, ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsiniz. Ceviz: Birkaç tane parçala ve salata, yoğurt ve kahvaltılık gevreklere ekle.
    [​IMG]

    Çorbalar

    Fasulye ve sebze çorbası (konserve veya kutuda, düşük sodyumlu, az yağlı, çoğunlukla et sulu): Acil hazırlanması gereken yemekler için ideal… Az yağlı kremalı çorbalar: Tavuk ve pirincin üstünde sos olarak kullanmayı da deneyebilirsin. Tavuk / et suyu (düşük sodyumlu): Et, tavuk ve sebze. Pirince tat katmak için su yerine kullanabilirsin.
    [​IMG]

    Yağlar & Sirkeler
    br> Balzamik sirkesi: Normal sirkeden daha tatlı üstelik lezzetli ve düşük kalorili. Kanalo yağı: Kalbe yararlı tekli doymamış asitleri içerir. Hafif tadı ocak ve fırında yemek pişirmek için ideal. Zeytinyağı: Salata ve dip soslar için sızma olanını kullanın
    [​IMG]

    ekolay