Kıkırdak Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kıkırdak Çorbası Nasıl Yapılır
    Resimli Kıkırdak çorbası tarifi
    Kıkırdak çorbası resimli tarif

    [​IMG]

    MALZEMELERİ

    500 gram un

    1 kilogram yoğurt

    1 adet yumurta, tuz,

    3 yemek kasığı tereyağı

    YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI

    1- Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar su suyla hamur yapılır. Hamur iki parçaya ayrılır (mantı hamuru gibi) üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirilir.

    2. Hamurun bir parçası, yarım santim kalınlığında açılır. İkişer santim genişliğinde paralel şeritler kesilir. Şeritler üst üste konur. Enine yarım santim kalınlığında (erişte gibi) kesilir.

    3. Diğer hamur 1 santim kalınlığında açılır. 1 santim genişliğinde şeritler kesilir. Şeritler tekrar 1 ‘er santim boyunda küplere kesilir.

    4. Hamurlar böylece pişmeye hazırlandıktan sonra, büyük bir tencereye yarıdan fazla su doldurulur. Tuz atılır. Kaynatılır. Kaynayan suya hazırlanan erişteler salınır. Harlı ateşte kaynadıktan sonra altı kısılır. Hamur kokusu gidinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Kızgın ısısı geçinceye kadar, 10 dakika bekletilir.

    5. Yoğurt, su katılmadan çok iyi çırpılır. Kızgın ısısı geçen çorbaya dökülür ve karıştırılır. Ağzı kapatılarak bekletilir.

    6. Bu arada tavada yağ kızdırılır. Kübik kesilen hamurlar kızartılır. Süzülerek alınır. Çorba, içilmeden 5 dakika önce kızartılan hamur, içine katılır. Karıştırılır 5 dakika sonra servis yapılır.

    7. Kızartmadan artan yağa nane katılır. Biraz kızdırılır. Servis yapıldıktan sonra tabakların üzerine gezdirilir.