Kıbrıs Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
    Resimli Kıbrıs Tatlısı Tarifi

    Malzemeler
    şerbeti için
    2 büyük kahve fincanı su
    2,5 büyük kahve fincanı şeker

    Hamuru için
    1 büyük kahve fincanı galeta unu
    1 büyük kahve fincanı şeker
    1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
    1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
    4 yumurta
    kabartma tozu, vanilya

    Kreması için
    1 lt süt
    1 büyük kahve fincanı şeker
    1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
    1 büyük kahve fincanı nişasta

    [​IMG]

    Hazırlanışı
    şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
    hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.
    Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür. Afiyet olsun…