Kestane'nin Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda Nalan tarafından 13 Nisan 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kestane sıkı bir besin kaynağıdır. Eğer haşlanarak tüketirseniz toplam enerji miktarı ortalama olarak %25 oranında azalır, közlenerek yerseniz ise şeker miktarı ortalama olarak %25 oranınd artar. Tam bir enerji kaynağı olan, potasyum, demir, sodyum, magnezyum, kalsiyum mineralleri ile B1, B2, B3 vitaminleri içerir.

    Ayrıca kandki yüksek kolesterolü düşürür, kan şekeri düzeyini dengede tutar. Kalp-kas sistemini uyarıp, su dengesini düzenler, damar sertliğine ve yüksek tansiyonada çok iyi gelir.

    Kestaneyi tek başına tüketebileceğiniz gibi, püresini, kebabını, şekerlemesini, haşlamasını da yapabilirsiniz.