Kestaneli Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 14 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kestaneli Pilav nasıl yapılır
    Kestaneli Pilav Tarifi

    Kestaneli Pilav Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    15-20 adet pişmiş kestane
    1 adet havuç
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    3 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Kestaneli Pilav Yapılışı

    Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır.