Kestaneli pilav tarifi kestanili pilav yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 2 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. kestaneli pilav nasıl yapılır

    Nefis bir pilav tarifi.Kestanenin eşsiz lezzeti ile...



    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    15-20 adet pişmiş kestane
    1 adet havuç
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    3 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

    Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır.



    Not;Havuç yerine badem de koyabilirsiniz pilavınıza.