Kestaneli pilav nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Misafir tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kestaneli pilav tarifi Kestaneli pilav nasıl yapılır? Kestaneli pilav yapılışı
     



  2. Cevap: Kestaneli pilav nasıl yapılır?

    MALZEMELER

    2 su bardağı pirinç (1 saat önceden ılık suda ıslatılmış)
    250 gr. kestane
    1 adet havuç (küp küp doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    Tuz, karabiber
    1/4 çay kaşığı tarçın
    2,5 su bardağı sıcak su


    [​IMG]

    Kestaneleri yarım saat kadar suda beklettikten sonra çizin. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. (Benim sadece kestane yapmak için kullandığım bir tavam var.)

    Tencereye yağları alın. Havuçları yağa ileve edin ve kavurmaya başlayın. Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve üzümü ilave edin.

    Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice süzün. Kavurduğunuz malzemeye ilave edin. Tuzunu ayarlayın.

    Pirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ağzına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlendirin.