Kestaneli Pasta Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kestaneli Pasta Tarifi





    Resimli Kestaneli Pasta Tarifi

    Gerekli Malzemeler

    1 yemek kaşığı tereyağı
    20 adet bebe bisküvisi
    100 gr sütsüz çikolata
    4 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 su bardağı haşlanmış kestane

    [​IMG]

    Kestaneli Pastanın Yapılışı

    Pastanın ypılışına önce 2 su bardağı kadar kestane şekerini ya da haşlanmış kestaneyi (haşlanmış kestane kullanacaksanız 1 yemek kaşığı balla karıştırarak başlıyoruz uzun bir kek kalıbını yan yana sıralayın. Çikolatayı büyük bir çelik cezvede parçalayın.

    Tereyağını da ekledikten sonra çok kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Hazırladığınız bu karışımı hiç beklemeden kestanelerin üzerine gezdirip çikolatanın donması için buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Diğer taraftan, muhallebi için, tencereye şeker ve yumurta sarılarını koyup çırpma teliyle çırpın. Un ve buğday nişastasını ekleyip tekrar çırptıktan sonra sütü ilave edin.

    Muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.Muhallebiyi ufalayıp un haline getirdiğiniz bebe bisküvileriyle iyice karıştırın. Daha sonra muhallebiyi buzdolabında beklettiğiniz çikolatalı kestanelerin üzerine aktarıp bir gece kadar buzdolabında bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız pastrayı, servis tabağına ters çevirip dilimleyin servis yapın..