Kestane Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. malzemeler

    250 gr. kestane
    20 gr. tereyağı
    1 adet soğan
    2 adet kabak
    1,5 litre tavuk suyu veya bulyon
    200 ml. krema
    Zencefil
    Taze çekilmiş karabiber
    Tuz

    yapilisi

    Kestaneleri, keskin bir bıçakla çizerek bir tutam tuz ile haşlayın. Kabakları sebze fırçasıyla yıKayarak küplere kesin. Soğanı küp küp doğrayın. Haşlanan kestaneleri süzün ve ılınınca ayıklayın üçe bölün. Tereyağını geniş bir tencereye koyun. Eriyince soğanı ekleyin. Şeffaflaşmaya başlayınca kabak ve kestaneleri ekleyin bir kaç dakika çevirip tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. 15 - 20 dakika kısık ateşte pişirin. Zencefil, karabiber ve kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.