Keşkül tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 20 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bayramda konuklarınıza sunabileceğiniz hafif lezzetli ve sütlü bir tatlı tarifi
    Keşkül
    Bayramınız tatlı tadında geçsin..
    [​IMG]

    Malzemeleri

    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    4,5 yemek kaşığı pirinç unu
    3 yemek kaşığı hindistan cevizi
    3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
    3 yumurta sarısı
    1 su bardağı süt
    Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı

    Yapılışı

    1 litre süt, toz şeker ve pirinç ununu tencereye alın.
    Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    Hindistan cevizi, çekilmiş badem içi, 1 bardak süt ve 3 yumurta sarısını kasede iyice çırpın.
    Muhallebi kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı yavaş yavaş içine dökün ve karıştırın.
    Topaklanırsa mikserde yüksek devirde çırpın.
    Muhallebi tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika sonra ocaktan indirin.
    Kaselere pay edin.
    Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini süsleyin.
    Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
    Püf Noktası: Eğer toz badem bulamazsanız, kuruyemişçilerde satılan kabuklu tuzlu bademi alın, bir tencere koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun, kaynatın. Kabuklarının kolay soyulduğunu gördüğünüz ana kadar kaynatmaya devam edin. Sonra süzüp sıcakken kabuklarını soyun. Rondodan geçirin.
     



  2. Cevap: Keşkül tarifi

    Hiç yemedim nasıl bir şeydir bilmiyorum....Ama ne demiş rahmetli Kemal Sunal '' Melehat sokma beni müşküle ;gel seninle kaşık sallayalım bir tabak keşküle..'' :D
     



  3. Cevap: Keşkül tarifi

    çok qzL bn bLomm (: tavsiyte edeRimm