Keşkül Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 11 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Keşkül Tarifi Resimli

    Keşkül Tarifi

    Keşkül Malzemeleri:
    1 litre süt
    1 su bardağı şeker
    Yarım su bardağı pirinç unu
    1 su bardağı toz badem
    1 yumurtanın sarısı
    1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

    [​IMG]

    Keşkülün Yapılışı:
    Sütü bir tencereye koyalım. İçine pirinç unu, toz badem, şeker, yumurta sarısı ve hindistan cevizi ilave edelim. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. İri delikli kevgirden geçirelim. Tatlıyı kaselere bölelim ve soğuyunca üzerlerini antep fıstığıyla süsleyip servis yapalım.

    Afiyet olsun.


    alıntı