Kerevizin yapılışı

Konusu 'Kolay Yemek Tarifleri' forumundadır ve Aysell tarafından 13 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. Aysell Üye

    Kereviz yemekleri
    zeytinyağlı Kereviz tarifi
    Kereviz yemeği nasıl yapılır


    Şimdi zeytinyağlı Kerevizin nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Hazır mısınız :f196:

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 kilo kereviz
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    1/2 su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet limon
    tuz

    Yapılışı:


    Kerevizler ayıklanıp yıkanır; ortadan ikiye bölünerek göbekleri biraz oyularak çukurlaştırılır.
    Diğer malzemeler hazırlanana kadar limonlu suda bekletilir.
    Soğanlar ve havuçlar ayıklandıktan sonra küp küp kesilir.
    Kerevizler tencereye dizilir, göbeklerine havuç ve soğanlar doldurulur.
    Zeytinyağı, su, un, toz şeker, limon suyu ve tuz ayrı bir kasede karıştırılarak sebzelerin üzerine dökülür.
    Tencerenin kapağı kapalı olarak ateşe oturtulur.
    Kaynadıktan sonra hafif ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Soğuk olarak servis yapılır. ​


Benzer konu başlıkları: Kerevizin yapılışı
Forum Başlık Tarih
Şifalı Bitkiler Kereviz - Kerevizin Faydaları Nelerdir 11 Şubat 2011
Sağlıklı Beslenme Kereviz faydası -Kerevizin Faydaları 7 Şubat 2011
Şifalı Bitkiler Kerevizin Faydası Nedir 4 Eylül 2010
Şifalı Bitkiler Kerevizin Yararları Nelerdir 13 Ağustos 2010
Şifalı Bitkiler Kerevizin Faydaları 12 Ağustos 2010