Kerevizin yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 13 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

  1. Kereviz yemekleri
    zeytinyağlı Kereviz tarifi
    Kereviz yemeği nasıl yapılır


    Şimdi zeytinyağlı Kerevizin nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Hazır mısınız :f196:

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 kilo kereviz
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    1/2 su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet limon
    tuz

    Yapılışı:


    Kerevizler ayıklanıp yıkanır; ortadan ikiye bölünerek göbekleri biraz oyularak çukurlaştırılır.
    Diğer malzemeler hazırlanana kadar limonlu suda bekletilir.
    Soğanlar ve havuçlar ayıklandıktan sonra küp küp kesilir.
    Kerevizler tencereye dizilir, göbeklerine havuç ve soğanlar doldurulur.
    Zeytinyağı, su, un, toz şeker, limon suyu ve tuz ayrı bir kasede karıştırılarak sebzelerin üzerine dökülür.
    Tencerenin kapağı kapalı olarak ateşe oturtulur.
    Kaynadıktan sonra hafif ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Soğuk olarak servis yapılır.
     
Yükleniyor...
- Kerevizin yapılışı Forum Tarih
Kereviz - Kerevizin Faydaları Nelerdir Şifalı Bitkiler 11 Şubat 2011
Kereviz faydası -Kerevizin Faydaları Sağlıklı Beslenme ve Diyet 7 Şubat 2011
Kerevizin Faydası Nedir Şifalı Bitkiler 4 Eylül 2010
Kerevizin Yararları Nelerdir Şifalı Bitkiler 13 Ağustos 2010