Kereviz ve Turp Salatası

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kereviz ve Turp Salatası Yapılışı

    Malzemeleri

    1 sert tatlı elma
    1 küçük kereviz sapı (doğranmış)
    250 gr turp (ince dilimlenmiş)
    Tuz ve karabiber

    Sosu için

    50 gr lor peyniri
    4 yemek kaşığı krema
    2 yemek kaşığı elma sirkesi
    1 çay kaşığı şeker
    1 diş sarmısak

    Hazırlanışı

    Sosu hazırlayın; Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumuşayıncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş kremayı ve sirkeyi, sonra şeker ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Elmayı soymadan içini ayıklayıp doğrayın. Kereviz ve turpların yarısıyla birlikte sosa ilave edin. Tuz ve biberini katın. Salatayı servis tabağına boşaltıp kalan turplarla üstünü süsleyin. Oda sıcaklığında servis yapın.