Kereviz Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda HazaN tarafından 29 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kerevizin yararları
    Kerevizin yararları hakkında bilgi
    Kereviz nasıl tüketilmeli

    Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor.
    Kış mevsiminin önemli sebzeleri arasında yer alan kerevizin, besleyici özelliğinin yanı sıra sağlık açısından birçok yararı var.

    Yaprak ve kök kerevizi olarak iki çeşidi bulunan ve anavatanı Güney Avrupa olan kerevizin, deniz havası alan rutubetli yerlerde yetişmekte ve soğuk havada kolayca don tutmaktadır.Lezzeti ve besin değerinde kayıp meydana gelmemesi için alırken don yememiş olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

    Kerevizin en çok içeriğindeki sedanonik anhidrit, sedanolin, limonen, palmitik asid ve "gayakol" gibi maddeler sayesinde zihinsel yorgunluğun giderilmesine iyi geldiğini bildiren uzmanlar, B vitamini, demir ve kireç içeren kerevizin, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderdiğini vurguluyorlar.

    İdrar söktürücü özelliğe , böbrek taşı ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olduğu ifade edilen , kerevizin şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına da iyi geldiği belirtilmekte.