Kereviz Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kereviz Dolması Tarifi
    Kereviz Dolması Yapılışı

    Malzemeler

    • 2 Adet kereviz
    • Yarım limonun suyu
    • Yarım kg ıspanak
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı pirinç
    • Karabiber, kırmızıbiber
    • Dilerseniz tuz

    Yemeğin Tarifi

    Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın.

    Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin.

    Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.