Kereviz Cipsi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kereviz Cipsi,Kereviz Cipsinin Tarifi,Kereviz Cipsi Yapılışı,Kereviz Cipsi Nasıl Yapılır,

    Kereviz Cipsi Tarifi
    [​IMG]

    Kereviz cipsi için Malzemeler

    * 2 adet küçük kereviz
    * 1 limonun suyu
    * Biraz ayçiçek yağı
    * Tuz


    Kereviz Cipsi Yapılışı

    Kerevizleri soyup cips gibi ince halkalar halinde kesin. Bunları tuzlu ve limonlu suda kaynar suda 5 dakika haşlayın. Sonra, kerevizleri süzün ve bir mutfak havlusu arasında kurutun. Kerevizleri kızgın ayçiçek yağına atın ve patates kızartır gibi kızartın. Kerevizler pembeleşince, delikli kepçe ile çıkartıp gene bir mutfak havlusu üzerine sererek yağlarını emdirin. Tuzlayıp servis yapın.

    Bu tarif, kendi başına bir yemek gibi algılanmamalı. Tıpkı patates cipsleri gibi, kereviz cipsi de, tüm kırmızı et yemeklerinin yanına yakışıyor.