Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 14 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kepekli Pirinç Pilavı nasıl yapılır
    Kepekli Pirinç Pilavı yapılışı Resimli








    Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi Resimli

    Kepekli Pirinç Pilavı malzemeleri

    2 su bardağı kepekli pirinç
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Deniz tuzu veya kaya tuzu


    Kepekli Pirinç Pilavı tarifi

    Pirinci ayıklayıp cam bir çanağa koyun.
    Üzerine iki-üç parmak geçecek kadar ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve 1 saat bekletin.
    Kalın tabanlı geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu yağ ile birlikte kaynatın.
    Pirinci süzün, kaynar suya atın.
    Tuzuna bakın, dilediğiniz kadar tuz serpin.
    Karıştırıp kapağını kapatın.
    Harlı ateşte bir taşım kaynatın.
    Hemen ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Pirinç suyunu çektiğinde tencereden hafif, çıtır çıtır bir ses gelecek ve pirincin üzeri göz göz açılmış olacak.
    Kapağını hafif aralık bırakarak yarım saat dinlendirin.
    Tahta kaşıkla dıştan içe doğru bir kez dikkatlice karıştırın.
    Sıcak servis yapın.Afiyet olsun...



    [​IMG]