Kepek unlu tarifler

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kepek unlu tarifler
    Kepekli tarifler





    [​IMG]

    Malzemeler
    • Yaklaşık 2 su bardağı kepek unu ( veya buğday unu)
    • 125 gram tereyağı veya margarin
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 15 gram yaş maya
    • 1 çay kaşığı mahlep
    • 1 fincan su
    İç Malzemesi
    • Beyaz peynir, maydanoz, karabiber
    • Üzerine
    • Yumurta sarısı
    HAZIRLANIŞI
    Mayanın üzerine su dökülür ve yumuşaması beklenir. Bir kaseye un konulur ve ortası havuz gibi açılır. Maya ve diğer malzemeler ilave edilerek elle yoğurulur.Hamur mayalanması için oda sıcaklığında dinlendirilir. Bu sırada iç malzeme hazırlanır. Hamur parçalara ayrılır ve yuvarlanır içine iç malzeme konulur ve kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 200 dereceye ayarlı fırında pişirilir.Afiyet Olsun.


    [​IMG]

    KEPEK UNLU KEK
    • 2 su bardağı tozşeker,
    • 6 çorba kaşığı margarin,
    • 2 adet yumurta,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • 1 paket vanilya,
    • 1 su bardağı eritilmiş bitter çikolata,
    • 1 su bardağı krema,
    • 3,5 su bardağı kepekli un.

    Kreması için:
    • Yarım litre süt,
    • 4 çorba kaşığı tozşeker,
    • 1 adet yumurta,
    • 4 çorba kaşığı un,
    • 1 kutu labne peyniri.

    Üzerine:
    • Kıyılmış antepfıstığı

    YAPILIŞI
    Şeker ve margarini iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Vanilyayı, kabartma tozunu, 1 su bardağı kremayı ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin. Kepekli unu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir kek kalıbına boşaltın. 170 derece fırında 55-60 dakika pişirin.
    Krema için sütü, şekeri ve çırpılmış yumurtayı tencereye aktarın. Süt ılınmaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karışım koyulaştığında tencereyi ateşten indirin. Labne peyniri ekleyin. İyice karıştırın. Dilimlenmiş kekin üzerine kremayı dökün. İnce kıyılmış antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.


    [​IMG]

    Kepek unlu kurabiye

    Malzemeler
    • 2 su bardağı kepek unu,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • 4-5 adet suni tatlandırıcı,
    • 1 adet yumurta,
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
    • yarım su bardağı diyet süt,
    • 1 kahve fincanı kuru üzüm,
    • 1 çay kaşığı tarçın


    Yapılışı
    Unu ve kabartma tozunu karıştırın.Üzerine sıvıyağ, yumurta,diyet süt,kuru üzüm ve 1 çay bardağı suyun içinde erittiğiniz tatlandırıcıyı katın.Tarçını da ilave edip, hepsini iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Yuvarlak hamurları fırın tepsisine yerleştirin, 200 derece fırında 30 dakika pişirin, Soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.


    [​IMG]

    Kepek Unlu Krep

    Malzemeler
    • 1 su bardağı kepekli un
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz

    Yapılışı
    Büyükçe bir kasede kepekli un, kabartma tozu, yumurta, süt ve çok az tuzu bir çırpıcı yardımı çırpalım.
    Akışkan bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edelim. Teflon bir tavayı önce biraz ısıtalım sonra sıvı yağ ile her tarafını yağlayalım. Tavamıza çok ince bir tabaka halinde çırptığımız unlu sütten dökelim ve tavanın tabanına tamamen yayılmasını sağlayalım. Ateşimiz kısık olmalı ve tahta spatula ile alt üst ederek her iki tarafınında pişmesini sağlayalım. Her pişen krep hamurlarına tereyağ sürüp üst üste koyalım ve soğumaması için üzerini örtelim. Pişirme işlemi bittiğinde Kreplerin iç malzemesini isteğimize göre koyup düzgün bir şekilde rulo yapıp afiyetle yiyelim.Afiyet olsun.