Keloğlan Pastası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Eylül 2012 tarihinde açılan konu




  1. Resimli Keloğlan Pastası Tarifi


    Gerekli Malzemeler

    -1.5 paket pötibör bisküvi
    -3 tane incir şekerlemesi
    -1 paket vanilya
    -2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
    -50 gr. margarin
    -1 tane yumurtanın sarısı
    -2 çorba kaşığı un
    - 10 tane taze kayısı
    - 2 çorba kaşığı nişasta
    -10 tane kuru kayısı
    - 1 su bardağı toz şeker
    - 1 kg. süt
    -2 çorba kaşığı fıstık

    Hazırlanışı

    Pastamızın yapımına öncelikle Kayısıların saplarını çıkarın, güzelce yıkıyarak başlıyoruz bayanlar.Daha sonra kayısıları küçük küçük doğrayın. Derince bir tencerede, 1 kilo süt, margarin, un, toz şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpın. Sonra da, orta hararette kaynayıncaya kadar pişirin.Tencereyi ateşten aldıktan sonra, fıstık, kayısı, incir şekerlemesi, pötibör bisküvi kırıkları koyup harmanlayın. Bir tabağa ters dökerek üzerine kayısı marmeladı döküp ikram ededebilirsiniz.Afiyet Olsun

    [​IMG]