Kek Nasıl Pişirilir

'Bunları biliyormusunuz' forumunda YAREN tarafından 12 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kek Pişirme püf noktaları,
    Kek Nasıl Yapılır,
    Kek Pişirme teknikleri


    Pratik Kek tarifini kolayca yapabilir ve ani gelen misafirlerinize çabucak ikram edebilirsiniz.

    Kıvamı iyi ayarlandığında tadına doyum olmayan kakaolu kekin püf noktası ise yağını fazla kaçırmamak.


    Malzemeler

    •3 adet yumurta
    •1,5 su bardağı toz şeker
    •1 su bardağı sıvı yağ
    •1 çay bardağı süt
    •4 yemek kaşığı kakao
    •1 paket vanilya
    •1 paket kabartma tozu
    •3 su bardağı un


    Kekin Yapılışı

    •Malzemeleri oda sıcaklığına gelmeleri için önceden hazırlayın.
    •Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
    •Sıvı yağ, süt ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin. (Yağını fazla kaçırmamaya dikkat edin.)
    •Alabildiği kadar unu azar azar ekleyip karıştırın.
    •En son vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip hafifçe karıştırın.
    •Kek kalıbını yağlayıp un serpin.
    •Karışımı kek kalıbına boşaltıp 170°C ısıltılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.