Kefirin Faydaları Nelerdir

'Sağlık Rehberi' forumunda YAREN tarafından 27 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kefir,Kefir nedir,Kefir Faydaları Nelerdir,Kefirin yararları,Kefirin Faydaları,

    [​IMG]

    Kefir doğal, fermente bir süt içeceğidir. Kaliteli yaşama katkısı Kefir’in bileşiminde bulunan probiyotik bakteri ve mayalardan kaynaklanır. Yeterli miktarda ve düzenli olarak her gün tüketildiğinde bağırsak florasını ve sinirim sistemini düzenleyen mikroorganizmalara probiyotik(dost bakteriler) denir. Probiyotik mayalar; vücudun bağışıklık sistemini aktivite ederek, hastalık yapıcı kötü maya ve virüslere karşı korunmayı sağlar.

    Kefir, doğal bileşiminde bulunan çeşitli probiyotik mayalar ve bakterilerle, içerdiği mineraller (kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum), vitaminler (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit) ve esansiyel amino asitler ile “dengeli beslenmede” önemli bir rol oynamaktadır. KEFİR’ i bebeklik çağından her yaşta, günün her saatinde ve dilediğiniz miktarda tüketebilirsiniz.

    KEFİR’in bilinen faydaları

    • Sindirime katkıda bulunmak, sindirim sistemindeki “kötü” mayaların azalmasına yardımcı olmak.
    • Yiyeceklerle alınan toksik(zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olmak.
    • Kabızlık, ishal, ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına yardımcı olmak.
    • Besinlerle vücuda alınan protein, karbonhidrat moleküllerinin sindirimine yardımcı olmak.
    • Laktaz enzimi ilişkisi vasıtasıyla laktoz (süt şekeri ) intoleransı etkisiz hale getirmek.
    • Antibiyotik kullanımı nedeniyle doğal yapısı (mikro florası) bozulan bağırsak dengesinin düzeltilmesine yardımcı olmak.
    • Diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolü kontrol altında tutmak.
    • Yüksek kan basıncının düşmesine katkıda bulunmak.
    • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmak.
    • Gıda alerjilerinin belirtilerinin azalmasına yardımcı olmak.
    • B grubu vitaminleri üretmek ve emilimini sağlamak.
    • Kalsiyumun bağırsaklardan emilimini arttırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı olmak.
    Kaynak : Eker Süt Ürünleri ​