Kefal Pilaki Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kefal Pilaki Tarifi Resimli
    Resimli Kefal Pilaki Tarifi
    Kefal Pilaki nasıl yapılır, Kefal Pilaki yemek tarifi

    [​IMG]

    Kefal Pilaki


    Malzemeler
    1.200 gr ayva
    600 gr toz şeker
    karanfil
    2 kg kefal balığı
    250 gr zeytinyağı
    1 demet maydanoz
    2 su bardağı su
    l adet sarımsak
    5 adet patates
    5 adet domates
    2 adet kereviz
    2 adet soğan
    5 adet havuç
    1 adet limon
    karabiber
    kekik
    tuz

    Yapılışı
    Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarınını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.