Kedi patisi

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 8 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Sevgili bayanlar sizler için çok güzel bir kurabiye tarifi.İçi antep fıstığıyla kaplı kedi patisi.Bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
    Malzemeler:
    -300 gram eritilmiş margarin
    -125 gram yoğurt
    -1 bardak şeker
    -1 paket kabartma tozu
    -Alabildiğince un
    İçi İçin:
    -500 gram Antep Fıstığı
    -100 gram Hindistan Cevizi
    -15 gram pudra şekeri
    -3 yumurta beyazı

    Kedi Patisi
    [​IMG]
    Yapılışı:
    Öncelikle margarin bir tavada eritilir.Bir kaba eritilen margarin,yoğurt,şeker ve un eklenir,karıştırılır.Kabartma tozuda eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Daha sonra Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve pudra şekeri ayrı bir kapta karıştırılır.3 yumurta beyazıda eklenerek iyice karıştırılarak içi hazırlanır.Sonra hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlak bir şekil elde edilir.İçine hazırladığımız içten koyup küçük bir top haline getirilir.Bir kaba şeker koyup yapılan her top şekere batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.En son bir bıçak yardımıyla hazırlanan top şekillerine 3 çizik atılır.Kedi patisi şekline getirilir.180 derecede 25-30 dakikada pişirin.Kurabiyeniz hazır.
    Afiyet Olsun.