Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi Faydaları..

'Şifalı Bitkiler' forumunda SümbüL tarafından 25 Ocak 2010 tarihinde açılan konu


  1. KEÇİBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ Faydaları:

    *Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı)
    *İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir
    * Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
    * Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir.
    *Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
    * Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.
    *Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.
    *İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.
    *Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler
    *İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar
     



  2. Cevap: Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi Faydaları..

    Tadını kızıma sormanız lazım ne zaman üşütse babası bir şişe alıp geliyor ve bin yalvarmayla bir çay bardağına yakın içiriyor. :f106:
    Faydası tartışılmaz