Keçi boynuzu pekmezinin Faydaları

'Şifalı Bitkiler' forumunda EyLüL tarafından 5 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Keçi boynuzu pekmezinin mucizeleri
    Keçi boynuzu pekmezi ve faydası
    Keçi boynuzu pekmezinin yararları

    Keçi Boynuzu Nedir
    Anadolu'da bazı yörelerde harnup olarak da bilinir.
    Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak
    Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya,
    Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya olup memleketimizde,
    Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında yaklaşık
    1500 km2 lik sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir.
    Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve
    vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil olup,
    olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam olgunlaşınca
    parlak kahverengi renk alır.
    Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına
    karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes
    darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen
    başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etkin madde
    aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında
    öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün
    olabilmektedir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes
    darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla
    uygulanabilir .

    [​IMG]

    Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde öylesine çok yönlü özellikleri olan bir maddedir ki, bu özelliklerinden bazıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
    Analgesic Ağrı kesici
    Antiallergenic Alerjiye karşı
    Antiasthmatic Astıma karşı
    Antibacterial Bakteri yok edici
    Antibronchitic Bronşite karşı
    Anticancer Kansere karşı
    Antihepatotoxic Karaciğeri toksinden arındırıcı
    Antioksidant Serbest radikalleri yok edici
    Immunostimulant Bağışıklık sistemini güçlendirici
    Antiviral Mikroplara karşı
    Antiseptic Antiseptik
    Cancer-preventive Kansere karşı koruyucu
    Antinitrosaminic Nitrozamin yok edici
    Bronchodilator Bronş genişletici
    Antipolio Çocuk felçine karşı
    Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi gallik asit çok yönlü bir maddedir. Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkan. Balgam söktürücü gücü ve astım a karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. Sigara içenler keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra nasıl balgam çıkardıklarını hayretle gözleyeceklerdir.


    KEÇİBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ'NİN FAYDALARI

    • Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı)
    • İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
    • Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefesdarlığına oldukça etkilidir. (Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)

    • Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.
    • Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.
    • Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.
    • Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
    • Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriğidolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.
    • Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.
    • Kanın zehirli maddelerini temizler.
    • İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.
    • Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler.
    • İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.

    Keçiboynuzu, insanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.

    Özellikle sigara içen insanlarda akciğer kanserine yakalanma riskinin ne kadar yüksek olduğu, bu konuyla ilgili hemen her klinik deneyde ortaya konmaktadır. Keçiboynuzu akciğer kanserini önleyen mükemmel bir meyvedir.

    Ancak, akciğer kanserine yakalanmış olanlar için tedavi etme gücü çok zayıftır. Çünkü bir bitkinin hastalığı önleyici özelliği ile hastalığı tedavi etme özellikleri birbirlerinden farklı şeylerdir. İşte keçiboynuzunun akciğer kanserini tedavi etmekteki gücünü artırıcı farklı etkin maddeler içeren ikinci bir bitkiye ihtiyaç vardır. Bu ikinci takviye bitki kırmızı turptur.

    Keçiboynuzunda kolestrol bulunmaması ayrı bir avantajdır. Kaffein ve theobromine içermediği içinde tansiyon problemi olanların rahatlıkla kullanabilecekleri bir bitkidir. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir. Bu nedenle osteoporoz (kemik erimesi) rahatsızlığı olanlara kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir.